Skip to content

Tinc una fuga d’aigua: qui paga la factura?

Tinc una fuga d’aigua: qui paga la factura?

Tot comença amb un soroll subtil i quasi imperceptible, un “clac, clac, clac” amb un compàs agitat que anuncia problemes. Treus el volum de la tele i mires per la finestra, per constatar que fora no plou: Efectivament, l’aigua sona dins de casa. I aquí comença la recerca a contrarellotge de la fuita, mentre repasses mentalment un per un tots els electrodomèstics de casa susceptibles de patir danys i fer-la encara més grossa. 


Tinc una fuita d’aigua: què és el primer que he de fer? 


Tant és ara si ets propietari o llogater: El primer, sempre, serà protegir-te a tu. Tot i que sembli inofensiva, una fuita d’aigua pot portar tota una sèrie de problemes si no prens les mesures de seguretat bàsiques:

  • El primer pas és tancar la clau de pas general per evitar que l’aigua continuï sortint. 
  • Després, si la fuita està prop d’aparells elèctrics o endolls, és fonamental desconnectar l’electricitat de la zona afectada al quadre general. Atenció aquí: mai ho facis amb les mans o els peus mullats. 
  • Mai caminis descalç sobre aigua. Podries relliscar, però també hi ha risc d’electrocució, ja que l’aigua pot ser conductora.
  • Tens veins? Contacta’ls immediatament per informar-los de la situació. Si els danys són visibles al seu pis (com taques d’humitat o degotejos), ell també haurà de prendre mesures per evitar que el problema empitjori, com protegir mobles o electrodomèstics. Seguim.
  • Un cop tinguis la fuita localitzada i hagis pres aquestes mesures bàsiques de seguretat, toca documentar-la: fer fotos i vídeos. Treu fotos generals que mostrin l’abast total dels danys, i fotos detallades d’objectes, esquerdes, filtres d’aigua o altres danys concrets. Això ajudarà a demostrar l’impacte real a l’hora de reclamar. Per mostrar la mida dels danys (esquerdes, taques, etc.), pots posar algun objecte com una moneda, una regla o la teva mà al costat per donar perspectiva.
  • Ara si, un cop passat aquest mal tràngol, ja pots trucar la teva assegurança. Explica amb detall el que ha passat, respon totes les preguntes amb sinceritat i segueix fil per randa les seves instruccions. 

Assegurances de llar a Andorra: què cobreixen realment?


Les fuites son un maldecap, però, segons el tipus i la teva pòlissa de llar a Andorra, podries estar més cobert del que penses. En la majoria dels casos, les assegurances de llar cobreixen els danys causats per fuites d’aigua, però no sempre inclouen el cost de reparar la causa de la fuita, com ara la substitució d’una canonada defectuosa. En el cas d’Assegur, per exemple, l’assegurança de llar per a llogaters cobreix els danys produïts per fuites, inundacions, filtracions, goteres, gelades, i inclou un servei addicional de localització i reparació de les canonades sense desperfectes.

Qui paga la factura d’una fuga d’aigua? 


La responsabilitat de qui ha de pagar pot variar segons si ets propietari o llogater. Si ets el propietari, és probable que tu hagis de fer-te càrrec de les reparacions estructurals, mentre que els danys materials dins de la llar poden estar coberts per la pòlissa d’assegurances del llogater.

És fonamental conèixer els teus drets i deures, tant si ets propietari com llogater. El propietari ha de mantenir la propietat en condicions òptimes, mentre que el llogater ha de notificar immediatament qualsevol incidència per evitar que la situació empitjori. 

A Andorra, tots dos tenen l’obligació de pagar una assegurança adequada per cobrir aquests danys imprevistos, protegint tant la propietat com els béns personals. Descobreix aquí quina és la més completa

Otros artículos que te pueden interesar