Skip to content

Aigües de sabors casolanes, saludables i originals

Aigües de sabors casolanes, saludables i originals

Has tastat mai l’aigua d’espígol i prèssec?


Les has vist al supermercat, i potser fins i tot les has comprat: les aigües de sabors són una alternativa al got d’aigua tradicional, perfecta si formes part del club de persones que s’avorreixen bevent aigua, però volen fer salut i escapen de refrescos ensucrats.

A diferència dels refrescos, que sovint contenen grans quantitats de sucre, edulcorants artificials i additius químics, les aigües de sabors casolanes estan lliures d’aquests ingredients. Fixa’t que hem dit casolanes: tot i que les que pots trobar a la prestatgeria d’una botiga pot semblar una opció prou sana, has de saber que sovint contenen sucre afegit i que perden nutrients essencials a causa dels processos de pasteurització.

Si vols beure aigua de sabors, fes-ho bé. Nosaltres et donem cinc receptes plenes de beneficis per explorar, i tu decideixes per quina vols començar:

Aigua de llimona i alfàbrega

La llimona és coneguda pel seu alt contingut en vitamina C, que ajuda a reforçar el sistema immunitari i a millorar la digestió. L’alfàbrega, per la seva banda, aporta propietats antiinflamatòries i és un potent antioxidant. Aquesta combinació és ideal per refrescar-te en dies calorosos, aportant un toc cítric i herbaci que t’ajudarà a mantenir l’energia.

Pas a pas: Talla una llimona a rodanxes fines i afegeix-la a un litre d’aigua freda. Després, incorpora un grapat de fulles d’alfàbrega fresca. No cal que les tallis si no vols que el seu sabor agafi molt protagonisme. Deixa reposar a la nevera durant almenys una hora perquè els sabors s’infusionin bé.

Per servir, pots tallar una rodanxa de llimona extra, fer-li un tall des de la meitat i entretenir-te fent una bona foto per Instagram!

Aigua d’espígol i préssec

L’espígol té un efecte calmant que pot ajudar a reduir l’estrès i millorar la qualitat del son, mentre que el préssec és ric en vitamines A i C, que són excel·lents per a la salut de la pell. Aquesta combinació crea una aigua aromàtica i subtilment dolça, perfecta per relaxar-te a la tarda.

Recepta: Afegeix una culleradeta de flors d’espígol seques i dos préssecs tallats a rodanxes a un litre d’aigua. Deixa reposar a la nevera unes hores. Serveix ben freda i gaudeix de l’aroma suau de l’espígol combinat amb la dolçor del préssec. Mai has begut una aigua tan especial!

Per servir, pots tallar un parell de branquetes de romaní: la combinació amb l’espígol és infal·lible!

Aigua de pinya i cardamom

La pinya és rica en bromelina, un enzim que ajuda a la digestió i redueix la inflamació, mentre que el cardamom és conegut per les seves propietats desintoxicants i digestives. El seu sabor fresc, dolç i especiat et farà viatjar a una platja tropical sense haver de creuar la frontera.

Pas a pas: Talla la pinya a trossos petits i afegeix-la a un litre d’aigua freda. Després, incorpora unes beines de cardamom lleugerament aixafades. Deixa infusionar durant almenys dues hores.

Per decorar el teu got pots fer servir branques de canyella: fa un match perfecte amb la pinya!

Aigua de gerds i romaní

Els gerds són rics en antioxidants, especialment en vitamina C, mentre que el romaní té propietats antiinflamatòries i pot millorar la circulació sanguínia. Aquesta combinació és ideal per revitalitzar-te. 

Recepta: Afegeix un grapat de gerds frescos i unes branques de romaní a un litre d’aigua. Deixa reposar a la nevera durant almenys una hora. Pots aixafar lleugerament els gerds perquè alliberin més sabor –tot i que això farà que et trobis trossets mentre beus i no a tothom li agrada aquesta idea–. Serveix amb prudència i glaçons per gaudir-la ben fresca!

Per decorar el teu got pots agafar una rodanxa de taronja o de llimona, depenen si la vols més àcida o més dolça.

Ara ja no tens excusa per no preparar-te aigües infusionades. Prova aquestes combinacions i presumeix amb nosaltres dels teus gots perfectament decorats!

Otros artículos que te pueden interesar