Skip to content

Tres pobles Instagrameables a menys de 2 hores en cotxe d’Andorra

Tres pobles Instagrameables a menys de 2 hores en cotxe d’Andorra

Andorra és un paradís envoltat de natura en un escenari de pel·lícula: el Pirineu oriental. I tot i que el nostre país té molt per veure i esprémer, qui viu al Principat sap que una de les formes de desconnectar quan arriba el bon temps és una bona escapada. Aprofitar caps de setmana, ponts i festius per descobrir a fons els pobles i les històries que ens envolten és una oportunitat única per carregar piles. No sabries ni per on començar a explorar? Et donem unes quantes idees.

Querforadat

 

El Querforadat és una aposta segura si busques pau, tens poc temps i no et fa res empassar-te unes poques corbes: un poble de 19 habitants i un castell, a 1400 metres d’altitud. I, al contrari del que et pugui semblar, no és un poble abandonat: sempre ha estat petit.

De fet, el 2004 només hi vivien 14 persones.

Què pots veure aquí?

A banda de les seves cases de pedra amb teulades vermelles, pots veure el castell de Quer (s. XII) i l’església de Sant Genís (reconstruïda el 1716). Si t’hi fixes, a la seva fatxada veuràs la famosa creu de l’ordre del temple: els seus integrants vigilaven des d’aquest racó del Pirineu qui s’apropava per les valls del Cadí. D’aquesta manera, podien anticipar-se a qualsevol atac contra el poble càtar.  

 

Per arribar al Querforadat des d’Andorra  has d’agafar el desviament que hi ha a la carretera que uneix Puigcerdà amb la Seu d’Urgell. 11 km de corbes després, hauràs arribat. T’assegurem que val la pena. Si vols veure ambient, et recomanem visitar-lo durant la seva festa major, el penúltim diumenge d’agost.  

 

 

Les Angles 

 

Aquest poble, famós per les seves pistes d’esquí i conegut com la Petita Canadà està a la regió d’Occitània, a tan sols una hora i mitja llarga d’Andorra. Què et trobaràs en arribar? Un entorn que, miris on miris, convida a la relaxació. Per una banda, tens l’Espace Angléo (el seu famós balneari on podràs gaudir de jacuzzis, saunes i massatges), i, per l’altra, el Parc d’Animals, on podràs saludar marmotes i rens. Al poble tens una gran varietat de restaurants de muntanya, i si vols continuar explorant mentre baixes el menjar, a pocs kilòmetres tens el castell de Mont-Louis i més aigües termals: les de Llo, Dorres i Sant Thomas: tres pobles perfectes per visitar en família.

 

Llívia, el poble de Girona, en territori francès 

 

Llívia és un poble imprescindible, ple de carrerons, racons i plans per fer en família a només 6 km de Puigcerdà. Trigaràs una hora i quart a arribar des d’Andorra. Entre tot el que t’ofereix, no et pots perdre:  

 

  • Museu Municipal de Llívia: Aquí es troba l’antiga farmàcia Esteva, que data del segle XV i és una de les farmàcies més antigues d’Europa. La seva col·lecció de flascons, els antics llibres de medicina i d’altres objectes històrics et deixaran sense paraules.  
  • Ruta dels Dòlmens: Llívia i els seus voltants estan plens de restes prehistòriques, incloent-hi molts dòlmens. Hi ha rutes senyalitzades que et permeten explorar aquests antics monuments megalítics, i moltes d’elles són fàcils de fer.  
  • Parc de Sant Guillem: una zona verda plena de jocs i espais de barbacoa amb taules de pedra, ideal si vas amb nens. Des d’aquest mateix parc pots fer diverses excursions. Aquesta potser és una de les més famoses.

 

Llogar cotxe a Andorra a partir de 35€*

 

No tenir cotxe no és un problema. Si ets client d’Assegur, tens a disposició el servei Carweekend: podràs llogar un cotxe durant el cap de setmana per anar on vulguis. Gaudeix del temps lliure sense que res t’aturi, amb tota la tranquil·litat que busques. Més fàcil, impossible.

Otros artículos que te pueden interesar